Vegetariánské kari

29. april 2013 at 20:32 | Joelly |  Food
Po vážně dlouhé době zase něco píšu. Mám to naplánovaný už dlouho, ale konečně se k tomu dokopat...
Mimochodem, omluvte tu mizernou fotku. Můj talent + tenhle foťák - z toho nikdy nemůže vzniknout nic pořádnýho =D


ingredience:
100g sojového masa (kostky nebo nudličky)
200g rýže
100g červené čočky
1 středně velká cibule
1/2 l zeleninového vývaru (může být z kostky)
1 lžíce kari koření rozmíchaná v trošce vody
balení Francouzské směsi (nebo směs mrkve, petržele, celeru a pastináku)
pažitka (případně šmitlík) na ozdobení
sůl
olej

postup:
1) Sojové maso vaříme ve vývaru, dokud není měkké (trvá to asi 10 min). Poté je slijeme a vývar dame do nějaké misky, abychom ho mohli později použít. Cibuli nakrájíme na měsíčky a osmažíme na rozpáleném oleji. Přisypeme maso, 3/4 vody s kari, zeleninovou směs a lehce osmahneme.

2) Opatrně vlijeme vývar, osolíme a přiklopené necháme 5 minut vařit. Přisypeme čočku a necháme pobublávat asi 15 minut.

3) Rýži propláchneme, přidáme k ní zbytek kari a uvaříme v hrnci s vodou. Rýže s vodou se do hrnce dává v poměru 1:2.
Po uvaření zeleninovou směs smícháme s rýží, ozdobíme pažitkou a podáváme.

Pokud to dobře zorganizujete (jakože já nezorganizuju nikdy nic) zabere vám příprava okolo půl hoďky. Ingredience a jejich poměr se dají různě kombinovat a díky kari z toho pokaždé vznikne něco dobrého.Takže vám přeji takovéto originální "dobrou chuť!", které se vyskytuje na konci každého druhého receptu a mnoho zdaru v kuchyni =D
 

Be the first one to judge this article.

Comments

1 Beatricia Beatricia | Web | 2. may 2013 at 20:02 | React

Náhodou, ta fotka je jako živá. Mám na to velkou chuť. :-D

New comment

Log in
  Don't you have your own web yet? Create it for free on Blog.cz.
 

Actual articles

Advertisement